Verhuisbedrijven overzicht

Alle verhuisbedrijven uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van verhuizers bij u uit de regio!

Woningontruiming

Als je een woning op het oog hebt, zul je er alles aan doen om deze te kunnen kopen of huren. Je zult dan bijvoorbeeld een goed bod doen om ervoor te zorgen dat de kans dat jij gekozen wordt groter is. Mocht je de woning inderdaad krijgen, dan is dat natuurlijk reden voor een feestje. Het is echter nog lang niet klaar als je bod is geaccepteerd. Zo kan het bijvoorbeeld nog best een klus zijn om je nieuwe woning helemaal klaar te maken. Als je de woning echt helemaal leeg wilt hebben, kan het slim zijn om eens te kijken naar woningontruiming.

Wat is een woningontruiming?

Zoals het woord al zegt, kun je er door middel van een woningontruiming voor zorgen dat je nieuwe woning helemaal leeg opgeleverd wordt. Zo is de kans best wel groot dat de keuken nog in je nieuwe woning zal zitten. Misschien wil je echter veel liever zelf kiezen welke keuken er in je woning komt te zitten. Wat de reden ook is, af en toe kan het gewoon erg fijn zijn om een woning helemaal te laten ontruimen. 

Wanneer is een woningontruiming handig?

Zoals je je misschien wel kunt voorstellen, is het vaak niet nodig om je woning te laten ontruimen als je gewoon verhuist. De kans is dan groot dat de oude bewoners het leeuwendeel van hun spullen gewoon meenemen en waarschijnlijk doe jij hetzelfde. Er zijn echter zeker wel momenten waarop een woningontruiming praktisch kan zijn. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld:


  • Als er iemand is overleden en er daardoor niemand meer in de woning woont. Je hebt dan vaak niet meteen een nieuwe bewoner voor de woning en de meubels en andere bezittingen blijven hierdoor achter.

  • Een andere reden die je zou kunnen hebben voor een woningontruiming, is als je naar het buitenland verhuist. In dat geval kan het soms duurder zijn om je meubels mee te nemen, dan om daar nieuwe aan te schaffen. 

  • Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van een woningontruiming als er sprake is van een huurder die zich niet aan de regels houdt. Er kan dan gekozen worden voor uitzetting, maar dan moeten de meubels natuurlijk ook worden verwijderd.

Waar moet je op letten bij een woningontruiming?

Het kan dus erg handig zijn om de optie te hebben om een woning te laten ontruimen, maar er zijn wel een aantal zaken waar je waarschijnlijk even op wilt letten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zaken die je niet weggegooid wilt hebben. Misschien heb je wel een aantal spullen of fotoalbums waar je veel waarde aan hecht. Je wilt ervoor zorgen dat je al dat soort spullen van tevoren bij elkaar brengt. Daarnaast kun je ook nog denken aan kringloopwinkels en andere mensen die jouw spullen wel kunnen gebruiken.

Bij een kringloopwinkel kun je bijvoorbeeld vaak wel wat meubels kwijt en een ijzerboer komt misschien zelfs wel gratis langs om goederen van staal of aluminium op te halen. Dit is wellicht goedkoper dan een woningontruiming, maar kost vaak ook meer tijd. Een goed verhuisbedrijf kan jouw woning namelijk vaak al in een dag ontruimen.