Verhuisbedrijven overzicht

Alle verhuisbedrijven uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van verhuizers bij u uit de regio!

Verhuisdozen inpakken

Voor de een is dit misschien nog best wel een leuk karweitje, maar voor de ander is dit misschien een heel stuk minder leuk. Wellicht vind je het nog best wel lastig om afscheid te nemen van je oude woning of heb je er gewoon moeite mee om alles op te ruimen. Verhuisdozen inpakken is dan ook niet altijd even makkelijk. Zo lijkt het misschien alsof het helemaal geen problemen met zich mee kan brengen, maar dat is zeker niet waar. Goed je verhuisdozen inpakken is namelijk best wel een skill die je even moet zien te ontwikkelen.

Waarom is het inpakken van verhuisdozen belangrijk?

Wanneer je gaat verhuizen, is de kans groot dat je veel van je spullen van je oude woning naar je nieuwe woning wilt laten brengen. Nu heb je natuurlijk grote bezittingen, zoals meubels, die niet dozen passen, maar heb je ook een heleboel veel kleinere bezittingen. Om al deze spullen toch mee te krijgen, wordt er gebruik gemaakt van verhuisdozen. Hierin kun je al deze kleinere spullen heel goed kwijt en deze kun je vervolgens vrij eenvoudig naar je nieuwe woning laten brengen.


Tips bij het inpakken van verhuisdozen

Zoals hiervoor al is gezegd, hoeft het inpakken van verhuisdozen helemaal niet lastig te zijn. Het kan echter wel heel erg handig zijn om even een aantal tips te krijgen over hoe je je verhuisdozen goed en slim inpakt. Daarom staan een aantal tips voor het inpakken van verhuisdozen hieronder op een rijtje:


  • Allereerst is het slim om een systeem te hebben. Gooi niet zomaar lukraak allemaal spullen uit verschillende kamers in dezelfde verhuisdoos, maar pak per kamer in. Je zult in je nieuwe woning waarschijnlijk toch weer alle spullen per kamer uit willen pakken.
  • Daarnaast kan het ook heel veel moeite schelen om je verhuisdozen te labelen. Door gewoon even kort aan te geven dat er bijvoorbeeld pannen in een bepaalde verhuisdoos zitten, hoef je niet door alle dozen te zoeken voordat je deze gevonden hebt.
  • Houd ook rekening met de extra breekbare bezittingen die je inpakt. Spiegels en fotolijstjes kunnen namelijk nog wel eens breken tijdens een verhuizing. Pak deze dus in met extra inpakpapier of folie om de kans daarop zo klein mogelijk te maken.


Houd rekening met wat verhuisdozen kunnen dragen


Iets waar men wel eens wilt vergeten, is dat verhuisdozen ook kapot kunnen gaan. Hoewel verhuisdozen echt best wel wat kunnen dragen, moet je er wel rekening mee houden dat je verhuisdozen niet te vol kunt maken. Zeker als je allerlei zware spullen in een verhuisdoos doet, moet je ervoor zorgen dat dit niet te zwaar wordt. Probeer daarom dus bijvoorbeeld om deze zware spullen over meerdere verhuisdozen te verdelen. Op die manier zorg je ervoor dat je verhuisdozen de reis waarschijnlijk heelhuids doorkomen en je spullen dus veilig vervoerd kunnen worden. Mocht je bijvoorbeeld een heleboel boeken hebben en je deze allemaal bij elkaar willen doen, dan kan dat te zwaar zijn voor een verhuisdoos. In dat geval kun je vaak nog gebruik maken van speciale verhuisdozen die extra stevig zijn.