Verhuisbedrijven overzicht

Alle verhuisbedrijven uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van verhuizers bij u uit de regio!

Piano verhuizen

Bij een verhuizing zal er ongelooflijk veel verhuisd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan al je meubels en je lampen. Er zijn echter een aantal artikelen die betrekkelijk veel mensen mee willen laten verhuizen, maar die zeker niet gemakkelijk te verhuizen zijn. Een piano is hier een voorbeeld van. Mocht je je piano willen verhuizen, dan is dat vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is immers wel een prachtig muziekinstrument, maar het neemt vaak wel redelijk veel ruimte in beslag. Het verhuizen van zo’n groot ding is dan vaak ook een relatief specialistische klus.

Wat bepaalt de prijs voor het verhuizen van een piano?

Je gaat je piano zeer waarschijnlijk niet gewoon maar laten staan in je oude woning. Het kan echter wel prettig zijn om te weten wat de prijs zal gaan bepalen voor het verhuizen van je piano. Dit hangt grofweg van drie factoren af:


  • Allereerst hangt het er natuurlijk vanaf hoe ver je piano vervoerd moet worden. Hoeft het maar een aantal kilometer vervoerd te worden, dan zul je minder betalen dan als je naar de andere kant van het land verhuisd.

  • Daarnaast is de grootte van je piano ook bepalend. Hoe groter je piano immers is, hoe meer verhuizers je nodig hebt om deze zonder schade te kunnen verhuizen. Bij een normale piano moet je denken aan 2 verhuizers, maar voor een vleugel heb je al gauw minstens 3 verhuizers nodig. Per verhuizer moet je denken aan zo’n 35 euro per uur als uurtarief.

  • Gezien het feit dat een piano vrij onhandig is om te verhuizen, zal het misschien nodig zijn om een verhuislift te huren. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je piano toch in je nieuwe woning kan komen, ook als het misschien niet door de deur past. Denk qua prijs voor een verhuislift aan zo’n 75 euro per uur.

Hoe betaal je niet teveel geld voor het verhuizen van je piano?

Het kan dus best wel prijzig zijn om je piano te laten verhuizen. Daarom kan het prettig zijn om een aantal tips te krijgen over hoe je geld kunt besparen. Een van de dingen die je bijvoorbeeld zou kunnen doen, is het opvragen van offertes bij verschillende verhuisbedrijven. Zo kun je gemakkelijk vergelijken wie de beste prijs vraagt. Verder kun je er natuurlijk ook voor zorgen dat de verhuizers zo min mogelijk hoeven te doen. Als je per uur betaalt, kan elk beetje al helpen. Als je er dus voor hebt gezorgd dat de verhuizers meteen aan de slag kunnen gaan, kan dit jou best wat kosten besparen.

Ga voor zekerheid als het om je piano gaat

Een piano is geen goedkoop instrument. Je wilt daarom dus ook dat er voorzichtig en goed mee omgegaan wordt. Zorg er dus altijd voor dat je met een erkend verhuisbedrijf in zee gaat. Het zou immers eeuwig zonde zijn als je piano schade oploopt doordat je voor een verhuisbedrijf bent gegaan dat niet zo vakkundig is als het had kunnen zijn. Hoewel het dus aanlokkelijk kan zijn om voor het verhuisbedrijf met de laagste prijs te gaan, is dit niet altijd de juiste keuze.