Verhuisbedrijven overzicht

Alle verhuisbedrijven uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van verhuizers bij u uit de regio!

Internationale verhuizing

De meeste mensen verhuizen doorgaans binnen een bepaald land. Je zult vast wel eens in een ander dorp of een andere stad gaan wonen, maar naar een ander land verhuizen komt toch flink minder voor. Dit betekent echter niet dat het niet voorkomt. Er zijn meer dan genoeg mensen die naar het buitenland willen verhuizen.


Misschien hebben ze in het buitenland een baan gekregen of is er een andere reden geweest om dit te overwegen. Een van de zaken waar je dan uiteraard mee te maken krijgt, is het feit dat je al je bezittingen naar het buitenland moet krijgen. Hiervoor kun je dan ook vaak terecht bij een verhuisbedrijf voor een internationale verhuizing.

Maak het jezelf niet te stressvol

Er wordt vaak gezegd dat verhuizen best stressvol kan zijn. Er is immers ongelooflijk veel dat geregeld moet worden en je bent er waarschijnlijk zeer veel mee bezig. Om ervoor te zorgen dat het niet teveel stress oplevert, is het slim om het jezelf niet te moeilijk te maken. Uiteraard is het een optie om al je bezittingen zelf naar het buitenland te brengen. Als dat te doen is via de weg, kan dit misschien nog wel, maar als je eigenlijk met het vliegtuig zou willen gaan, kan het best een lastige vraag zijn. Gelukkig kun je dan altijd contact opnemen met een goed verhuisbedrijf. Een internationale verhuizing wordt dan vaak een heel stuk makkelijker.

Hoe duur is een internationale verhuizing?

Je wilt natuurlijk dat jouw bezittingen goed en vakkundig vervoerd worden, maar je wilt hier niet onnodig veel geld aan kwijt zijn. Een internationale verhuizing is dan ook iets waar je niet al te veel voor wilt betalen. Hieronder staan daarom een aantal prijzen per land aangegeven. Dit zijn gemiddelde prijzen voor een verhuizing van deur tot deur:


LandKostenindicatie verhuizing
België1.750 - 2.000 euro
Duitsland3.000 - 3.250 euro
Groot-Brittanië3.750 - 4.000 euro
Frankrijk4.250 - 4.500 euro
Canada7.000 - 7.500 euro

Je ziet dus duidelijk dat het best wel afhangt van de afstand die afgelegd moet worden. In Europa is het over het algemeen allemaal nog wel redelijk goed te betalen, maar hoe verder je van Nederland afkomt, hoe duurder het wordt.

Hoe kun je besparen op je internationale verhuizing?

De prijzen die hierboven zijn gegeven zijn prijzen voor een verhuizing van deur tot deur. Dit houdt in dat alles voor je gedaan wordt. Als je er bijvoorbeeld voor zou kiezen om alleen het transport bij een verhuisbedrijf te regelen, dan kan dat al een heleboel geld schelen. Verder hangt de prijs dus ook af van de afstand die afgelegd moet worden.


Als je bijvoorbeeld helemaal naar Australië of Canada wilt gaan verhuizen, zullen je spullen per boot of vliegtuig vervoerd moeten worden. Dit zal vaak wat extra kosten met zich meebrengen. Over het algemeen zul je in Europa met zo’n 5000 euro genoeg hebben om je internationale verhuizing te regelen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om niet zoveel mee te nemen naar je nieuwe woning. Ook dit kan de kosten weer een beetje drukken.