Verhuisbedrijven overzicht

Alle verhuisbedrijven uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van verhuizers bij u uit de regio!

Checklist verhuizen

Breekt bij jou het zweet al uit als je aan verhuizen denkt? Dan ben je zeker niet de enige. Verhuizen kan namelijk nogal stressvol zijn en dat is ook helemaal niet gek. Je hebt waarschijnlijk namelijk niet zo heel veel ervaring met verhuizen, omdat je het niet dagelijks doet. Verder zijn er echt heel veel zaken waar je aan moet denken. Denk daarbij dan bijvoorbeeld aan het doorgeven van je nieuwe adres aan allerlei instanties en het veilig en verantwoord vervoeren van al je spullen. Gelukkig kun je daarom altijd gebruik maken van een checklist verhuizen.

Inpakken van je bezittingen

Een van de eerste dingen die je wilt regelen nadat je een woning hebt gevonden, is het inpakken van alles wat je mee wilt nemen. Dit klinkt een heel stuk makkelijker dan het misschien is. Hieronder staan daarom een aantal zaken waar je over na zou moeten willen denken bij het inpakken van je bezittingen:


  • Neem allereerst meer dan genoeg tijd voor het inpakken van je spullen. Dit neemt namelijk vaak veel meer tijd in beslag dan je had geanticipeerd.
  • Zorg er verder voor dat je alles goed en voorzichtig inpakt. Probeer slim om te gaan met je verhuisdozen en vul dozen die niet helemaal vol zitten op met vulmateriaal. Hiermee kun je voorkomen dat je bezittingen schade oplopen.
  • Denk ook aan grotere en complexere bezittingen. Een koelkast vervoeren doe je bijvoorbeeld bij voorkeur rechtop. Laat je koelkast ook altijd even rechtop staan in je nieuwe woning voordat je deze aanzet.

Vervoeren van je bezittingen

Hiervoor is het ook al kort even gezegd, maar nadat je je spullen hebt verpakt, wordt het tijd om deze naar je nieuwe woning te brengen. Als je het inpakken goed hebt gedaan, hoeft dit vaak helemaal niet zo lastig te zijn. Voor de verhuisdozen geldt dan dat je deze gewoon van plek A naar plek B wilt brengen. Het kan echter nog wel slim zijn om aan de volgende zaken te denken:

 

  • Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf je goederen te gaan vervoeren, maar je kunt ook een verhuisbedrijf inschakelen. Zeker als je niet al te goed ter been bent, kan dit misschien wel eens een heel goed idee zijn.
  • Verder kan het geen kwaad om na te denken over de hoeveelheid spullen die moet worden vervoerd. Heb je echt een vrachtwagen nodig of kun je ook best een paar keer met een busje heen en weer rijden?
  • Misschien kan het zelfs slim zijn om eens na te denken over een verhuislift. Heb je bijvoorbeeld een piano die je mee wilt laten verhuizen, dan is de kans groot dat deze niet door je deur zal gaan passen. Om deze toch in je nieuwe huis kwijt te kunnen, zou je dus gebruik kunnen maken van een verhuislift.

Laat je verhuizing weten aan anderen

Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om door te geven dat je verhuisd bent. Zowel aan familie en vrienden als ook aan je werk. Vergeet ook niet om je nieuwe adres in te vullen als je iets online zou gaan bestellen. Dan worden ook die spullen goed bezorgd op je nieuwe adres.