Verhuisbedrijven overzicht

Alle verhuisbedrijven uit Nederland. Overzicht met contactgegevens van verhuizers bij u uit de regio!

Wat kost een verhuisbedrijf?

Mocht je gaan verhuizen, dan heb je grofweg twee keuzes. Kies je ervoor om helemaal zelf alles te gaan verhuizen of maak je het jezelf wat gemakkelijker en schakel je een verhuisbedrijf in? Dit hangt natuurlijk enorm af van de hoeveelheid spullen die je wilt gaan verhuizen en hoe ver je nieuwe woning van je oude woning verwijderd is. Ook kan het nog een rol spelen of je veel familie en vrienden zou kunnen optrommelen als de verhuizing echt van start zou gaan. Het kan hoe dan ook geen kwaad om een beetje te weten wat je ongeveer kwijt zou zijn als je van de diensten van een verhuisbedrijf gebruik zou gaan maken.

Wat bepaalt de prijs die een verhuisbedrijf rekent?

Voordat er gesproken zal worden over de prijzen waar je over na zult moeten denken, kun je je eerst nog afvragen wat die prijs eigenlijk bepaalt. Wanneer zul je rekening moeten houden met hogere prijzen en zijn er misschien zelfs plekken waar je op je verhuizing kunt besparen? Hieronder staan een aantal zaken waar de prijs van een verhuisbedrijf van afhangt:


  • Zo is de grootte van een verhuizing natuurlijk van groot belang voor de prijs. Mocht je maar weinig bezittingen hebben, dan zullen er ook maar weinig verhuizers ingeschakeld hoeven worden. Dit zal dan tot een lagere prijs leiden.
  • Daarnaast is een van de factoren die de prijs bepaalt het transport en de eventuele opslag. Heb je een grote vrachtwagen nodig om al je spullen te vervoeren of is een kleiner vervoermiddel ook al voldoende? Ga je je spullen nog laten opslaan bij het verhuisbedrijf of is dat misschien niet nodig?
  • Ook is de afstand die afgelegd moet worden natuurlijk van belang. Denk hierbij aan de voorrijkosten en de afstand die door de verhuiswagen afgelegd zal moeten worden.

Aan wat voor prijzen zul je ongeveer moeten denken?

Dit hangt dus heel erg af van de bovenstaande factoren. Hoe groter je woning is en hoe meer bezittingen je hebt, hoe meer geld je gemiddeld kwijt zult zijn. Dit heeft dan onder andere te maken met het feit dat je dan meer verhuizers zult moeten inschakelen en dat deze gemiddeld ook ietsje langer bezig zijn. Zo zijn de uurtarieven voor verhuizers zo’n 25 tot 35 euro per uur en zul je gemiddeld in ieder geval wel zo’n 3 verhuizers willen inschakelen. 


Mocht je dus niet zoveel spullen hebben en je het zo goedkoop mogelijk willen doen, dan kun je misschien wel verhuizen voor prijzen tussen de 400 en 600 euro. Mocht het iets meer spullen betreffen en je het met ongeveer 2 verhuizers willen doen, dan moet je al gauw denken aan zo’n 800 tot 950 euro. Als het om een nog groter huis gaat en je graag nog wat hulp krijgt bij het inpakken of andere klusjes, dan zul je al gauw moeten denken aan prijzen rond de 1500 euro. Het zal dus echt heel erg afhangen van jouw specifieke situatie. Voor de beste prijs kan het dan dus ook slim zijn om offertes op te vragen bij allerlei verschillende verhuisbedrijven.